ПГСАГ отбеляза Европейския ден на спорта

Европейският ден на спорта в училище беше отбелязан за шеста поредна година на 25.09.2020 година в училищата в България и Европа. Европейския ден на спорта в училище е част от кампанията NowWeMove и Европейска седмица на спорта #BeActive. Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването.
 
ЕДСУ е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови начини за физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” на всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност на международно равнище и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
 
За поредна година 150 ученици от ПГСАГ “К.Фичето“ заедно със своите учители по физическо възпитание и спорт подкрепиха инициативата Европейски ден на спорта в училище. Те се включиха в спортни игри и лекоатлетически дисциплини.
Опитът на гимназията ни показва, че включването на младите хора в подобен тип инициативи е от изключително значение за изграждането на здравословни навици, но също и на принадлежност към училището.