Строителният чества 60 години, новата специалност "Брокер" пълна от раз

     Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас чества своята 60-годишнина. Юбилеят е съпътстван от събития, организирани от ученици и учители.
Вече можете да разгледате юбилейната изложба "60 години Строителен техникум", която се намира до Морското казино. Тя проследява историята на първото и единствено засега училище в Бургаска област, създадено, за да подготвя кадри за мащабното строителство в града. През 1960 г. паралелките се състоят от 33-36 ученици, а учебните занятия се водят на три смени - от 7 до 22 ч. Днес училището посреща своите ученици в модерна база и реновирани външни пространства, а учителският състав е двойно по-голям. Поколения строители са завършили Техникума, а над 20 бивши ученици се завръщат в родното училище като преподаватели.
Изложбата е изготвена от зам.-директора Минка Кюркчиева и Зоя Генчева, ръководител направление "Информационни и компютърни технологии", със съдействието на Държавния архив, архив на учители и ученици и Община Бургас.
 
Ученици от 11е клас, специалност "Парково строителство и озеленяване" под ръководството на л.арх. Томас Ахчиян, ви канят на еко събитието "Дари капачка, спаси живот" тази събота, 19 септември, от 10 до 16 ч. в Експо център "Флора". Инициативата стартира през 2016 г. по идея на ученици от Строителния с цел предаване и рециклиране на капачки за закупуване на кувьоз за УМБАЛ Бургас. Само за една година целта беше постигната, новата цел е още по-голяма - детски реанимобил. От 10 до 16 ч. тази събота всеки желаещ може да предаде своите капачки на Флората и да получи подарък. Линк към събитието във Фейсбук:
 
Днес ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас посрещна тържествено своите осмокласници. Новата специалност "Брокер на недвижими имоти", която бе разкрита в условията на ковид-епидемията и трябваше да се популяризира без физически срещи и представяния, е пълна още от първо класиране. Паралелката е избрана като първо желание от десетки деца.