Ученици от ПГСАГ взеха участие в "Похода за свобода"

На 19 октомври 2019 г. се проведе най-мащабната  кампания против трафика на хора - Поход за свобода, посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври. Всички европейски страни отбелязват днешния ден като важна част от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция и борба с трафика на хора.

В мълчаливото шествие в град Бургас, организирано от Местната комисия за борба с трафика на хора,  взеха участие и учениците от VIIIГ клас, заедно със своя класен ръководител – г-н Николай Христов.

В колона по един, облечени в черно облекло и с фланелки с надпис: „Днес още има робство, протестиращите преминаха по централните улици на града, като раздаваха  информационни материали. “Поход за Свобода” е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и е  най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафика на хора.

Днес гражданите на 25 града в България  взеха участие в инициативата, а сред тях бяха и наши осмокласници, които достойно представиха ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас! Благодарим ви!