Ученици от ПГСАГ участваха в шестото международно състезание Spaghetti Engeneering

За шеста поредна година във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе състезание за креативни умения Spaghetti Engeneering.


Мостове от спагети, направени на тазгодишното издание на състезанието за креативни умения за ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия и студенти Varna Spaghetti Engeneering, издържаха на натоварване над 12 килограма. 
 
В събитието се включиха 14 ученически отбора от 8 професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия от страната и 10 отбора от студенти от България и Украйна. За първи път тази година в състезанието има и международно участие.
Първо място в надпревата за ученици зае отборът от Шумен "Тримата мускетари". На второ и трето място в класацията се наредиха съответно тимът "BLACK & WHITE" от Шумен и "Лингуини" от Бургас.

Специалната награда на к.к. "Св. св. Константин и Елена" грабнаха учениците от отбор "Марица" от Пловдив. С приза на Община Варна отличиха участниците от отбор "BLACK WINDOW" от Варна. 

С наградата на публиката "Най-атрактивен мост" беше отличен екипът от студенти от Украйна "Bridge Monster". Второто място заеха третокурсниците от ВСУ от отбор "Cat stroy". Третото място на публиката беше отредено за отбора "Ultimate Engineering" от първокурсници и третокурсници от ВСУ.
 
Учениците от ПГСАГ, които взеха участие в състезанието са:
1. Стамен Николаев Въчков – 12 А клас
2. Пламена Енчева Кръстева – 12 А клас
3. Стоян Георгиев Кръстев – 12 А клас
4. Мирослав Руменов Добрев – 11 А клас
5. Йоан Симеонов Палов – 11 А клас
6. Александър Николаев Кралев – 11 А клас
Ръководител: инж. Ани Данаилова