Индийският посланик влезе в час по геодезия в Строителния техникум

Временно изпълняващият длъжността посланик на Република Индия у нас – г-н Субхаш Наир влезе в час по геодезия в ПГСАГ „Кольо Фичето“ в Бургас (Строителния техникум). Г-н Наир бе придружаван от г-н и г-жа Упадиая - директори на училище в област Момбай – Индия. Срещата е част от опознавателна обиколка на представителите на посолството на Индия у нас и е свързана с обмяна на добри практики в образователната сфера и по-специално – в професионалното обучение.

Гостите се запознаха с историята на училището, с образователната система в България и в частност със спецификата на професионалното обучение по строителство и архитектура. Тримата участваха и в часовете на специалност „Парково строителство и озеленяване“ – единствената подобна специалност в Югоизточна България.

Учениците от Строителния техникум бяха много любопитни и разпитваха гостите за образованието и начина на живот в Индия.Срещата даде възможност за създаване на партньорски отношения между двете училища и организиране на бъдещи общи проекти.