Кметът на Бургас Димитър Николов награди най-добрите млади строители и цветари

Кметът на Бургас г-н Димитър Николов награди лично днес най-добрите млади строители и цветари на Гимназията по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Днес в гимназията се състоя традиционното професионално състезание, проведено под егидата на Министерството на образованието, Камарата на строителите в Бургас, Камарата на строителите-ветерани, фирми от бранша. Гост на тържеството бе и зам.-кметът по образование в Община Бургас г-жа Йорданка Ананиева.

Състезанието се провежда за десета поредна година, а всяка година се увеличават фирмите от бранша, желаещи да го подкрепят, отбеляза директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова.  Победителите ще представят Бургас на регионалния кръг на състезанието, където ще мерят сили с ученици от други професионални училища. 41 ученици участваха в състезанието днес и това е пример за добрата работа на гимназията, защото те не са задължителни и показват желанието на децата да научат професията на практика, каза г-н Стефан Димитров от Камарата на строителите – Бургас, който също участва в церемонията по награждаването.

 

Всички присъстващи бяха поздравени от кмета на Бургас г-н Димитър Николов, който лично видя резултата от професионалните състезания и коментира, че е впечатлен от уменията на възпитаниците на Строителния.

Победителите получиха графични таблети от училището, грамоти и сувенири от Община Бургас.

В категорията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ победител е Александра Зидарова от 9а.

Първенец в „Облицовки“ е Хюсеин Хасан от 10а. Поощрителна награда - таблет от „Лео – Бетонови изделия“ в тази категория получи Стамен Въчков от 12а, който се класира втори.

Отборът на Борислав Ангелов и Васил Илиев от 12 а е победител в категорията „Сухо строителство“. Светослав Петров и Толга Чанчик от 11а са първи в „Зидарии“. Отборът на Анастасия Джавтанова, Антония Атанасова и Йорданка Петрова (12е) стана първи в категорията „Озеленяване и цветарство“. Всички участници в тази категория получиха цветя от Диана Теодосиева от Бутик за цветя „Диана“.

Състезанието се проведе с подкрепата на: Камара на строителите, Камара на строителите - ветерани, Henkel, Knauf, Ytong, Wienerberger, ЛЕО – Бетонови изделия, Бутик за цветя „Диана“ , Марисан, Оргахим.

ОЩЕ СНИМКИ - В ГАЛЕРИЯТА