Първо място на Панорамата на професионалното образование

За поредна година отборът по „Озеленяване и цветарство“ от ПГСАГ „Кольо Фичето“ Бургас се класира на Първо място в Националната панорама на професионалното образование, която се проведе на 19-21 април 2018 г. в гр. Пловдив. Отборът в състав Весела Славейкова Славева, Ивелина Димитрова Дуганова, Радина Андреева Кехайова -12е клас е с ръководител – л.арх. Палмина Пакратян. Първото място бе изключително оспорвано - в направлението се състезаваха 15 отбора от професионални гимназии от цялата страна. Задачите включваха: букет микс, бутиков букет, аранжировка на кошница и аксесоари от цветя. Нашите момичета се справиха прекрасно и доказаха високото ниво на обучението в гимназията. 

Специалността "Озеленяване и цветарство" за цяла Югоизточна България се изучава единствено в ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас. Тази година гимназията разкрива паралелка и с руски език и ще приеме общо 52-ма ученици. Специалността ще участва  със свои аранжировки и в международната изложба на цветя "Флора 2018". 

В  направление „Най-добър млад строител“, дисциплина „Облицовки“ се класира на трето място Гьокан Федаил Мухарем – Ха клас, с  ръководител – инж. Ани Данаилова.