Строителната гимназия избра тазгодишните Баш майстори

Строителният е стратегическо училище за нашия бранш. Приемът тук трябва да се увеличи, защото имаме изключително сериозна нужда от кадри. Това заяви председателят на Камарата на строителите в Бургас инж. Стефан Димитров по време на традиционното състезание по професии, което се провежда в ПГСАГ „Кольо Фичето“ всяка година. Камарата на строителите е партньор на състезанието, провеждано под егидата на Министерството на образованието и Община Бургас.

 

 Всяка година се увеличават фирмите, желаещи да подкрепят дейността на училището и да осигурят стажове и стипендии за учениците, което е доказателство за думите на инж. Димитров – кадрите в строителството са изключително важни и в последните години не достигат.

 

11 Баш майстори излъчи оспорваната надпревара днес. Категориите вече са 6, като тази година за първи път е включена и геодезията.

В категорията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ победител е Илина Недева от 11 б. Първенец в „Облицовки“ е Хюсеин Хасан от 11а. Той печели титлата за втора поредна година, а миналата година стана и национален първенец.

Отборът на Егор Гордиенко и Любомир Балев от 11а е победител в категорията „Сухо строителство“. Димо Куцаров и Деян Василев от 11а са първи в „Зидарии“. Отличените геодезисти с най-точни изчисления са Николай Ангелов, Дилян Христов и Айтен Толуп от 12г. Отборът на Артур Атоян, Стоян Стоянов и Иванина Загорчева стана първи в категорията „Озеленяване и цветарство“

Всички победители получиха награди от училището, от Камарата на строителите, от Камарата на инженерите по геодезия, от компаниите G.P. Group,  „Артстрой“, „Лео – Бетонови изделия“, Wienerberger, Бутик за цветя „Диана“. Състезанието бе подпомогнато също от Henkel, Knauf, Марисан, Трансгео.

За да не забравят, че са Баш майстори, председателят на Камарата на строителите-ветерани и почетен гражданин на Бургас инж. Дамян Камбуров им подари по една ролетка и фазомер. „Да мерите точно и да се пазите от тока“, пожела им той.

Всички отличени ученици ще представят гимназията на регионалния кръг на състезанията по професии, който ще се проведе в Хасково.