Строителният е в топ 6 на най-желаните училища в Бургас. Честито!

В тазгодишния прием след 7 клас, Професионалната гимназия по строителство и геодезия „Кольо Фичето“ е на шесто място сред най-желаните училища в града. Тя се нарежда на второ място сред училищата с професионална насоченост.

Това показват справките на РУО Бургас за минималния и максималния бал, изисквани за прием в съответните специалности, след  проведеното първо и второ класиране по желанията на седмокласниците.

Според първото класиране минималния бал за прием в най-желаната специалност в Строителния – „Строителство и архитектура с разширено изучаване на английски език“ е 327.000, което е един от най-високите балове през годините.

 

По най-висок минимален бал за прием, ПГСАГ „Кольо Фичето“ се нарежда след първите пет училища:

 

  1. ПМГ „Акад. Н. Обрешков“ Бургас
  2. ПГПНЕ "Гьоте"
  3. ПГПАЕ "ГЕО МИЛЕВ"
  4. Търговска гимназия – икономика и мениджмънт, банково дело, бизнес администрация
  5. ПГРЕ "Г. С. Раковски - испански език
  6. ПГСАГ „Кольо Фичето“ - „Строителство и архитектура с разширено изучаване на английски език

 

След Търговската гимназия, ПГСАГ е второто училище с професионална насоченост с най-висок минимален бал за прием.

ПГСАГ  категорично изпреварва други професионални гимназии и с минималния изискуем бал за други специалности – напр. „Геодезия“.

Ръководството на гимназията поздравява всички ученици и техните родители, които са предпочели професионалното образование в сферата на строителството, както и всички настоящи ученици, родители, преподаватели, които неуморно работят за издигане имиджа на училището и неговите специалности.