Цветарите от бургаския Строителен техникум отново най-добри в страната!

За трета поредна година учениците от бургаския Строителен техникум, специалност „Озеленяване и цветарство“ са най-добри в страната! През уикенда те участваха в IX Национална панорама на професионалното образование, която всяка година се организира от МОН в гр. Пловдив.

ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас се представи с два отбора в състезанията „Най-добър млад строител” и „Най-добър млад озеленител“ . Състезанията протекоха оспорвано и при голяма конкуренция. За трета поредна година бургаските деца спечелиха Първо място за отбора в състезание „Най-добър млад озеленител“.  Отборът бе в състав: Весела Славейкова Славева, Пламена Пламенова Чакърова, Радина Андреева Кехайова – всички от 11е клас, с ръководител ландшафтен архитект Палмина Пакратян.

В състезанието „Най-добър млад строител“ гимназията завоюва трето отборно място, а втори индивидуално в категорията „Облицовки и настилки“ стана Димитър Иванов от 12б.

„Постигнатите резултати за поредна година доказват добрата мотивация и придобитите умения на учениците от гимназията в процеса им на обучение. Техните успехи допринасят за издигане престижа на съответните професии и затвърждават водещите позиции на училището сред другите професионални гимназии по строителство в страната. На отборите и техните ръководители изказваме огромно „Благодаря!“ за труда и постиженията, с които запазват авторитета на Гимназията и града“, коментира инж. Даниела Симеонова, директор на ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас. 

            Отбор "Най-добър млад строител"
1. Деспа Миленова Петрова - "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи" - ХІІ б
2. Димитър Стоянов Иванов - "Облицовки и настилки" - ХІІ б
3. Джансу Рамаданов Кадиров -  "Зидария" Х б
4. Светослав Георгиев Илиев - "Зидария" Х б
 
Отбор "Озеленяване и цветарство"
1. Весела Славейкова Славева - ХІ е
2. Пламена Пламенова Чакърова -ХІ е

3.Радина Андреева Кехайова - ХІ е