Вижте най-добрите млади строители за 2016 г.

Изненадващи обрати предложи състезанието „Най-добър млад строител“, което се проведе на 19 февруари в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Състезанието е традиционно и се организира под егидата на Министерството на образованието и фирми от строителния бранш.

39 участници пожелаха да си тръгнат с титлата „Баш майстор“. Успяха само десет. Състезанието се провежда в пет категории – „Мазилки и спирит ефект“ (бояджийство), „Облицовки и настилки“ (поставяне на фаянсови плочки), „Сухо строителство“ (работа с гипскартон Knauf), „Зидарии“ (работа с тухли Wienerberger) и „Озеленяване и цветарство“.

Рекорден брой участници имаше в категорията „Облицовки“ – 7. За пръв път от много години, участваха и две момичета. Деветокласничката Таня Николова спечели симпатиите на журито и интереса на завода ЛЕО- Бетонови изделия, който от години спонсорира тази категория. Тя си тръгна с таблет от ЛЕО и сияещо от щастие лице.

„Виждаме голям потенциал в тази участничка. Тя е много сръчна и влага сърцето си в работата“, обясни директорът на производствената база на завода Станимир Рунчев, който връчи наградата. Г-н Рунчев е възпитаник на Строителния техникум, както и собственикът на завода и учредител на наградата – Иван Димитров. Таня обаче не успя да се класира по точки и първи в тази категория стана Иван Петров от 11б.

Десетокласниците приятно изненадаха журито, защото изпревариха доказани Баш майстори от минали години. В сухото строителство фаворит стана отборът на Ивайло Гедов и Севен Емрулах от 10б.

Светослав Илиев и Джансу Кадиров, също от 10б, получиха награди от   Wienerberger, защото техният отбор се класира първи в категория „Зидарии“. Победителката в категория „Мазилки“ е Деспа Петрова от 11б, а най-красивите аранжировки бяха изработени от отбора Габриела Иванова, Захарина Петкова, Петя Дамаскова – всички от 12е. Те получиха награди от Диана Теодосиева от бутик за цветя „Диана“.

Инж. Тонка Каравидова, представител на Камара на строителите – Бургас, награди всички победители в състезанието. Те получиха награди и от инж. Дамян Камбуров от Камарата на строителите ветерани и от ръководството на училището.

Партньори на състезанието са фирмите ЛЕО – Бетнови изделия, бутик за цветя „Диана“, KNAUF, Wienerberger и „Мегахим“.

Победителите по категории са както следва:
"Сухо строителство" (отборно класиране) – Ивайло Гедов, Севен Емрулах – 10б

"Зидарии с Wienerberger (отборно) – Светослав Илиев, Джансу Кадиров, 10б

"Мазилки и бояджийски покрития" (индивидуално) -  Деспа Петрова, 11б

"Облицовки и настилки" (индивидуално)- Иван Петров, 11б

Награда на ЛЕО – Бетонови изделия – Таня Николова, 9б

"Озеленяване и цветарство" (отборно) – Габриела Иванова, Захарина Петкова, Петя Дамаскова – 12е

 

Видео от състезанието можете да видите тук:

Източник: Българска телеграфна агенция