Занимания по интереси

„Занимания по интереси“ в ПГСАГ „Кольо Фичето“- Бургас за 2023-2024 учебна година

Стартираха дейностите по организиране на занимания по интереси за учебната 2023-2024 година. След проведено анкетно проучване и анализиране на интересите на учениците, бяха сформирани следните клубове/отбори по интереси: „ Дигитални технологии в геодезията“, „Електронен пиар“, „Физика през моите очи“, „Алхимик“, „Технология на зидарските работи“, „Ефекти и мазилки“, „Технология на изграждане на преградните стени“, „Технология на аранжирането“, „Технология на изобразителното и приложно изкуство“, „Барабанен състав“, „Танцов състав - 8 клас“, „Арт декорации“, „Приятели на изкуството“, „Танцов състав - 9 клас“, „Емоционална интелигентност“, „Лидер в живота“, „Здравословно хранене“, „Футбол“, „Хандбал“, „Лека атлетика“, „Баскетбол“, „Тенис на маса“ и "Ръгби“ . В електронната платформа бе въведена информацията за търсените и предлагани от училището извънкласни дейности.

Изяви на клубовете по интереси

 

Победа за участниците в групата занимания по интереси "Тенис на маса"

На 27.01 и 28.01.2024г. в залата на „Лукойл-Нефтохим“ бе проведено Общинското първенство по тенис на маса за 8-10 клас.Отбора на ПГСАГ “Кольо Фичето“ завърши първи в групата след победи над отборите на : СУ “П.Росен“, ПГЧЕ “В.Левски“ и ПГМЕЕ. След победа и на полуфинала над отбора на Търговска гимназия се класирахме за финала на турнира.На финала загубихме с 1:3 и завоювахме второто място в първенството.

Контролна среща между отбора по хандбал на ПГСАГ "Кольо Фичето" и Гимназията по автотранспорт

На 30.11.2023 г. от 12.00 ч. отборът по хандбал участва в контролна среща с отбора на Гимназията по Автотранспорт, проведена в спортния комплекс на същото училище. Срещата протече в добро темпо и динамичност, като се има предвид първата изява на групата, като отбор, срещу противник. За кратко време индивидуалните умения на всеки се обединиха в колективни и отбора взе първата си победа с резултат 28 на 22 гола.
 

Красивите изделия от вълна от групата за занимания по интереси "Приятели на изкуствата"

На 15.11.2023 групата за занимания по интереси „Приятели на изкуствата“ беше посетена по наша покана от майстор плъстар Рада Димитрова, която освен че има дълъг педагогически стаж, се занимава с художествена изработка на изделия от текстил. Тя даде урок с основни познания за видовете влакна и материали за плъстени изделия и показа на групата 7 техники на мокро плъстене и оформяне на плъстените изделия до готовност. Наученото от майстор Димитрова беше приложено на практика – всеки ученик създаде своето плъстено цвете, като задачата беше усложнена с изискването повърхностният слой да бъде изрисуван с разноцветни влакна. Рисуването беше максимално свободно, всеки избра сам цветове, съчетания на форми и реши дали ще вгражда апликация. Получиха се серия „Огнени петунии“, серия петунии „Нощно небе“ и серията „Под вода“, включваща фигури на морски обитатели.