Минута мълчание в памет на Учителя, посветил живота си на Строителния

С минута мълчание в памет на Веселин Пъйнев, дългогодишен директор на ПГСАГ „Кольо Фичето“ започна днешният 15 септемри. Той ни напусна в навечерието на любимия си празник – първия учебен ден, в който повече от 35 години засвидетелстваше своята любов към колегите и учениците си. Целият му професионален път бе посветен на гимназията и издигането на нейния имидж, на съграждането на мостове между опита на старите поколения и ентусиазма на младите. Затова до последния си дъх той бе обичан и уважаван и от учители, и от ученици. Поклон, Учителю! Никога няма да те забравим!

По традиция днес бъдещите абитуриенти предадоха на учениците от осмите класове символите на всяка специалност. Има три неща, без които човек не може - семейство, традиции и бъдеще. В нашата гимназия се стараем да съхраним тези три символа, за да има какво да оставим на тези след нас. Затова всеки осмокласник бе помолен да повтори клетвата на гимназията: „Обещавам пред знамето на училището да пазя и да съхранявам неговите традиции! Да бъда отговорен и честен в отношенията си с моите съученици, да уважавам и ценя труда на своите учители и на персонала на училището! Обещавам да спазвам законите на Република България и правилата на училището! Обещавам да бъда горд последовател на патрона на училището майстор Кольо Фичето и да заслужа достойно мястото си в голямото семейство на Бургаския Строителен.“

На тържеството днес присъстваха заместник-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие в Община Бургас г-жа Чанка Коралска, председателят на Обществения съвет на ПГСАГ „Кольо Фичето“ - г-жа Ана Панайотова, г-н Невзат Топал - член на Обществения съвет. Те поднесоха приветствия към учители и ученици. Бе прочетен и поздравителния адрес от кмета на Община Бургас Димитър Николов.