Нови кабинети 2021

Нов кабинет по биология, ремонтирани работилници и пространство за съкровени разговори посрещат учениците в ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас тази учебна година. Доскоро част от тези помещения бяха неизползваеми, но преди три години Община Бургас включи гимназията в проект по „Региони в растеж“, по който бе обновено цялото дворно пространство, извършен ремонт на канализацията, положена нова хидроизолация. Ремонтът позволи неугледните дотогава сутерени в гимназията  да бъдат приобщени към учебните кабинети и да придобият изцяло нов облик.

Учители и ученици най-много се гордеят с кабинета по биология, създаден по изискванията за съвременна лаборатория – с достатъчно на брой мивки за провеждане на опити. Помощник на преподавателя е Матей – скелет-пособие, кръстен така от учениците. Лабораторията е изградена със собствени средства на училището и частично спонсорство и изцяло отговаря на Наредбата за физическата среда в училищата, посочва директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова.

Създадени са и нови работилници за специалността „Парково строителство и озеленяване“, по проект на преподавателите ландшафтен архитект Томас Ахчиян и инж. Жаклина Лазова. Кабинетът по география също е обновен с пано, сътворено изцяло от ученици. Колажът с различни кътчета от България е дело на клуба по дигитална фотография, ръководен от преподавателя по история и цивилизация – старши учител Петя Кудева. Мозайки на ученици красят и коридорите на гимназията.

От тази есен училището има и специална стая за задушевни разговори. В нея ще се провеждат психологически консултации.