Първо място от Национално състезание по озеленяване и цветарство

Първо място в категория „Аранжиране на кошница“ спечели отборът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ в Национално състезание по озеленяване и цветарство, което се проведе на 10-12 април в София, с домакинството на ПГСАГ „Арх. Камен Петков“ – Пловдив. В състезанието участваха 35 ученици от общо 15 училища в страната. Нашата гимназия бе представена от отбор в състав: Деница Цветкова, Людмила Желязкова, Моника Стоянова от 10.д клас, специалност „Парково строителство и озеленяване“.

Състезанието бе открито от ректора на на Аграрен университет - Пловдив доц.д-р Боряна Иванова, заместник кмета на Община Пловдив по “Екология и здравеопазване“ Иван Стоянов и декана на на Факултета по лозаро-градинарство доц. д-р Сава Табаков.На всички участници бяха предоставени равни условия в състезателния маратон В спокойна и приятна обстановка всеки отбор успя да покаже своите възможности и да сътвори изключително красиви творби от цветя които бяха оценени подобаващо от членове на компетентно жури.

Отборът  на ПГСАГ ”Кольо Фичето” успешно с невероятен финес успя да пресъздаде с цветя своята „Слънчева магия“ и завоюва следните призови места:

Първо място - категория "Аранжиране на кошница"

Трето място - категория "Аранжиране на арт букет"

Трето място - категория "Аранжиране на смесен букет"

Всички участници получиха сертификат за прием в Аграрен университет - Пловдив.