Седмица на Коледния дух

В навечерието на най-семейния и уютен празник Коледа, в ПГСАГ „Кольо Фичето“ бе организирана „Седмица на Коледния дух“. Дните от 19 до 22 декември бяха наситени с инициативи и мероприятия.

Проведоха се конкурси за „Коледна картичка“, „Коледен сувенир“, „Дигитална Коледа“, конкурс „Най-красиво украсена класна стая“.

С най-голямо вълнение и емоция протече благотворителната коледна кампания „ДОБРОТО ПРОДЪЛЖАВА – ДА ДАРИМ УСМИВКА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА В БУРГАС И РЕГИОНА 2022 г.“ На 21 декември, с активната подкрепа на Ученическия съвет, отвори врати Коледен благотворителен базар. В инициативата се включиха учители, родители и приятели. В помощ на нуждаещите се учениците изработиха сувенири, благодарение на уменията, усвоени в часовете, посветени на заниманията по интереси „Технология на изобразителното изкуство“, „Арт и декорации“, „Технология на аранжирането“, „Приятели на изкуствата“. Огромен интерес предизвикаха и кулинарните предложения, от които всички опитаха с удоволствие.

Най-голямо удовлетворение в учениците предизвика крайният резултат – бяха събрани две хиляди лева. Сумата ще зарадва нуждаещите се възрастни хора и ще донесе в сърцата им топлина и частица коледно вълшебство. Колектива на училището дари пакетирани стоки, хигиенни материали и консумативи.

Най-изявените в коледната седмица бяха отличени. Учениците от 11.Г клас спечелиха наградата за най-красиво украсена класна стая. А 9.Е клас показаха активност в Коледния базар – събраха най-голямата сума. Отличия и награди получиха и участниците във всички конкурси от Коледната седмица.