Участие на наши ученици в обучение на Европейския парламент

На 11.04. 2024 г се проведе организирано от Бюрото на Европейския парламент в България обучение за проверка на факти „Провери и гласувай!“, насочено към младите хора, които ще гласуват за първи път на европейските избори през юни тази година. Събитието се състоя в Бургас на 11.04.2024 г., четвъртък, от 10:00 до 12:00 ч. в зала 2 на Експозиционен център „Флора“, Приморски парк и в него участваха и учениците от XI б клас на ПГСАГ „ К. Фичето“ – Бургас: Саша Буланова, Тодор Кенов и Христо Химитлийски.

Обучението имаше за цел да подобри уменията на младите хора да разпознават дезинформацията и да й противостоят чрез критично мислене и проверка на факти.

Обучители бяха Дафина Кандова - журналист и експерт от платформата за проверка на факти Factcheck.bg, Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, както и пресаташетата на Европейския парламент в България Биляна Църноречка и Калина Върбанова.

Срещата беше отразена от регионалните медии в Бургас:

 https://www.gramofona.com/burgas-politika/razyasnyavat-evropeyskite-politiki-sred-mladite-predi-izborite

https://poligraff.net/news/ucenici-koito-za-prv-pt-shhe-glasuvat-na-evroizbori-preminaxa-obucenie-za-proverka-na-faktite/86413

https://bnr.bg/burgas/post/101975767