Ученици от ПГСАГ разказват за посещението си в Португалия по проект Еразъм+

В периода 21.08.-04.09.2021 г. 20 ученици и 2 учители от ПГСАГ „Кольо Фичето“ осъществиха мобилности по проект „ПРАКТИКАТА НА РЕАЛНО РАБОТНО МЯСТО – ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ В КАРИЕРАТА!“, по програма Еразъм+.  Мобилностите се проведоха в град Барселуш, Португалия. Основният акцент беше поставен върху практическото обучение на учениците с цел в областта на   компетентности в областта на довършителните дейности и енергийната ефективност на сградите, релевантни с европейските изисквания.

По време на обучителната практика в реална работна среда учениците разшириха своите познания относно новите тенденции при сухото строителство, технология за изпълнение на предстенни обшивки, вътрешни облицовки, декоративни шпакловки, собености и технологична последователност при полагане на вътрешни и външни мазилки. Придобиха познания за сградна обвивка, пасивни и нискоенергийни сгради, термомостове, въздухопроницаемост, топлоизолация на основи, стени, покрив, реновиране на съществуващи сгради с елементи за нискоенергийно строителство.

Мобилностите бяха проведени в условията на пандемична обстановка, породена от COVID-19. Въпреки всички трудности и наложени ограничения, учениците от ПГСАГ „Кольо Фичето“ се справиха блестящо с всички поставени задачи и предизвикателства като защитиха авторитета на гимназията пред португалските ни партньори и повишиха европейското измерение на училището.

Какво споделят децата и учителите - вижте във видеото: в канала на гимназията в youtobe