Ученици от ПГСАГ сред най-добрите 100 по английски език

В периода 15.04-17.04.2022г. в град Девин се проведе национално състезание по английски език, организирано от РУО – град Смолян и Американски университет в България.

След предварителен вътрешноучилищен кръг, организиран и проведен от учителите по английски език, бяха избрани 13 участници от гимназията от  VIII, IX, X клас. Ръководители на отбора бяха г-жа Гергана Николова - преподавател по английски език и председател на методическото обединение по чужди езици и г-жа Христина Симеонова – преподавател по английски език.

Националното състезание се състоя в три етапа: писане на есе (изрази себе си); четене и писане с разбиране (провери знанията си) и говорене и четене с разбиране (диалог). След първите два етапа на състезанието бяха избрани най-добрите двадесет ученици във всяка категория (VII-VIII, IX-X, XI-XII клас), като същите бяха участници във финален кръг - интервю.

В първа възрастова група имахме финалист - Иван Петков Нанев от VIII A клас с преподавател по английски език г-жа Мария Стайкова – Раклева. След явяването му на финалния кръг, Иван се класира на 18 място от общо 20 финалисти. Всички останали ученици от гимназията за сред първите 100 най-добри от цялата страна. Всеки от тях беше отличен с грамота за участие във състезанието.

Голям успех за гимназията са резултатите, показани от нашите ученици. Те се явяват за първи път на национална надпревара, която е различна от професионалните направления, в които традиционно наши възпитаници са лидери. Техният ентусиазъм и прекрасното им поведение са повод за гордост и уверност, че и в следващи подобни национални прояви представители на училището ще успеят да разгърнат потенциала си.