Ученици от ПГСАГ с престижни награди от Националния кръг на ХХХ конкурс на НК Родолюбие

На 29 ноември 2022 г. в Националния военно-исторически музей в град София се състоя тържествената церемония по награждаването на отличените в ХХХ юбилейно издание на конкурса на Национален клуб (НК) „Родолюбие“. През тази година конкурсът е под наслов „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование на народите.“– 150 години от рождението на Гоце Делчев в него участваха стотици деца от цялата страна и българските училища в чужбина. Наградите на победителите – ученици и техните преподаватели от цялата страна връчиха лично д.ик.н. Янка Такева, председател на НК „Родолюбие“ и СБУ, и Мария Гайдарова, зам.- министър на образованието и науката. На церемонията присъстваха още зам.-председателите на НК „Родолюбие“.

Журито, оценяващо разработките, участващи в конкурса, начело с проф. Красимира Табакова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ отличи работите на учениците от ПГСАГ:

Христо Химитлийски ученик от Х клас за разработката „Михаил Герджиков и подвигът на тракийци 1903 г с Първо място

Георги Балев ученик от Х клас за разработката :„Разорението на тракийските българи – първият геноцид на XX век“ с Трето място

Венелина Добрева ученичка от Х клас за разработката: „Капитан Петко Войвода“ бе отличена със специалната награда на Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Със специална грамота бе отличена и г-жа Петя Кудева - старши учител по История и цивилизации в ПГСАГ „Кольо Фичето“ техен ръководител и консултант при разработването на темите и презентациите.