Бивши ученици се върнаха в Строителната гимназия в Бургас за първия учебен ден

Бивши ученици се върнаха в Строителната гимназия в Бургас за първия учебен ден. Трима възпитаници, които градят своята кариера в строителството, увериха осмокласниците, че са направили правилния избор – и на училище, и на професия. Те бяха част от тържеството, с което ПГСАГ „Кольо Фичето“ днес посрещна новите ученици. При спазване на противоепидемичните мерки, тържественото откриване на учебната година се състоя само за учениците от 8 клас.

Не съжаляваме нито за миг, че сме завършили Строителния. Подготовката, която получихме тук, ни даде самочувствие и умения, за да стартираме собствен бизнес, за да продължим да учим и да се развиваме в строителството, да насочим към тази професия и нашите деца. Благодарни сме за всеки миг в това училище и искаме да знаете, че сте направили най-добрия избор. Това споделиха г-н Невзат Топал – бивш възпитаник от специалност „Строителство и архитектура“ и член на Обществения съвет към гимназията, г-н Стефан Богданов – завършил „Геодезия“, г-н Панайот Панайотов – завършил  „Парково строителство и озеленяване“.

Гост на тържеството бе и г-жа Христина Димитрова – старши експерт в Регионален управление по образованието – Бургас. Ученици и учители чуха приветствието на кмета на Бургас г-н Димитър Николов. Поздрав с песен и танц поднесоха Димитрина Цветкова от ХIА клас и танцовият състав при гимназията с ръководител г-жа Лорета Йовчева.

И тази година ПГСАГ „Кольо Фичето“ изцяло изпълни планирания прием, като се утвърди тенденцията професионалното строително образование да се избира от ученици с все по-висок бал.

Още снимки вижте в Галерия