Най-добрите млади геодезисти отново са от Бургас

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Бургас, спечели  първо място в дисциплината „Геодезия“ на Националното състезание „Най-добър млад строител“. Състезанието се проведе през уикенда в Русе и в него участваха 16 отбора от професионални строителни гимназии от цялата страна. Това са ученици, достигнали до национален кръг на състезанието, след като преди това са станали победители в своите училища.

 

Отборът ни по геодезия е първи за втора поредна година. Победителите са Али-Риза Сирак, Божелин Жеков и Янислав Димитров от XI г клас, с ръководител инж. Дора Захариева. Дисциплината „Геодезия“ е включена в националното състезание през миналата година и оттогава отборът не отстъпва златния медал на друго училище. И тази година, въпреки сериозната конкуренция и заявките за победа от другите отбори, нашите момчета се представиха блестящо и съвсем честно и достойно завоюваха първото място. Това беше признание от цялата комисия за оценяване, както и от  ръководителите на другите отбори.

 

В състезателна дисциплина „Облицовки и настилки“ – Мерт Мустафов Мустафов от XI е клас, с ръководител инж. Здравка Димитрова, завърши първи своята задача и се справи много добре. Класира се на пето място от общо осем участници.