БНР за кръводарителската акция на учениците от Строителния техникум

Изнесена кръводарителска акция се проведе в бургаската Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето". Тя е продължение на кампанията "Това не си го правил" на УМБАЛ - Бургас, която започна през миналата година.
 

Десетки ученици се включиха в безвъзмездното кръводаряване, а в акцията участваха и някои от учителите. Симеон Крушев е абитуриент тази година и за пореден път става кръводарител:

„ Много хора имат нужда от кръвопреливане, а и не трябва да забравяме, че и ние можем да попаднем на тяхното място. В страната стават много пътнотранспортни произшествия и много от пострадалите имат нужда от кръвопреливане. Трябва да помагаме за спасяване на човешкия живот, няма значение дали познаваме човека или не!“

Инициативата има за цел да популяризира доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред пълнолетните ученици в Бургас и региона. А младежи от Строителния техникум участва в нея за втора поредна година, съобщи директорът Даниела Симеонова:

„Бургас е инициатор на тази кампания и ние продължаваме да участваме в нея, защото сме убедени в нейния положителен смисъл. Учениците ни навършили 18 години, доброволно и безвъзмездно даряват кръв.“ 

Повече за кампанията в сайта на БНР!