Димитър Рачков помага в кампанията за лекоатлетките на Строителния

Водещият от „Господари на ефира” Димитър Рачков се включи в кампанията за лекоатлетките на Строителния техникум в Бургас. Отборът събира средства, за да участва на Световните ученически игри в Китай, които ще се проведат през 2015. Момичетата от бургаския Строителен техникум са единствени в страната, които завоюваха национална титла и получиха правото за участие в световните игри, но за пътуването и разноските им трябват около 25 000 лв., които държавата не поема, а семействата им не могат да отделят. Училището организира благотворителна кампания и разчита на дарители за събирането на парите.

 

Ръководството на Строителния и отборът се обърнаха с голяма молба към Димитър Рачков и „Господари на ефира” - да популяризират кампанията. Рачков е бивш възпитаник на гимназията, завършил е специалност „Геодезия”. Той веднага се отзова на молбата и пристигна в петък следобед в Бургас, за да се срещне с отбора и бившите си учители. „Не бях много добър по математика, но много обичах физическото. Обещавате ли да победите?”, обърна се той към лекоатлетките и техния ръководител – майстор на спорта Златина Горова. Специално за гостуването на лекоатлетките, Димитър Рачков бе облечен в спортен екип.

 

Учениците на Строителния бяха много щастливи, че виждат звездата от екрана на живо в своето училище. Той им разказа, че пази много хубави спомени от техникума, седял е на втория чин и е бил в един клас с г-жа Минка Кюркчиева, която сега е помощник-директор тук. Рачков заяви, че е взел присърце кампанията на лекоатлетките и ще направи всичко възможно за популяризирането й.

 

„Благодарим от сърце на Димитър Рачков, целия екип на „Господари на ефира”, че се отзоваха на молбата ни. Това е уникален шанс за нашите деца да представят Бургас и страната. Обръщаме се и към други наши бивши ученици – да последват примера на г-н Рачков и да помогнат с каквото могат”, каза пред камерата на „Господарите” инж. Даниела Симеонова, помощник-директор по учебно-професионалната дейност.

 

Досега от нужната сума 25 000 лв. са събрани почти половината. Снощи (петък), на благотворителен бал на „Зонта Бургас” ученици от Строителния отново продаваха свои картини и сувенири. Ръководството на училището благодари за организацията и съдействието на г-жа Петя Великова от „Зонта Бургас”. Предстоят още благотворителни балове до края на годината, на които също се очаква да постъпят дарения за каузата. Съдействие е обещано и от Община Бургас.