Златни тухли за Мис и Мистър „Строителен 2014”

Златни тухли за спомен получиха Мис и Мистър „Строителен 2014”, които бяха избрани на конкурс снощи (сряда, 26 март 2014 г.) в Дома на НХК. В конкурса участваха 18 ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” - Бургас, която бургазлии знаят като Строителния техникум. Тухлите са сувенир, изработен от ученици в професионалната гимназия.

 

Тази година престижната титла „Мис Строителен 2014” спечели 15-годишната Теодора Петкова от 9г клас, зодия „Лъв”. „Мистър Строителен” стана Здравко Карчев от 8б клас. 10 момичета и 8 момчета взеха участие в конкурса. Той се проведе в два тура – ежедневно облекло и визия, с която участниците най-добре изразяват себе си. В журито, което определи победителите, присъстваха представители на ръководството на гимназията, на спонсорите на конкурса и миналогодишната носителка на титлата „Мис Строителен 2013” Елена Петрова.

 

На второто и третото място сред момичетата се класираха съответно Силвия Георгиева от 10б клас и Мартина Гавраилова от 10в клас. Захарина Петкова от 10е грабна сърцата на Клуба на строителите-ветерани и те я наградиха със званието „Истинска дама”.

 

Втори и трети в „Мистър Строителен 2014” станаха съответно Александър Тупалов от 10в и Добрин Тодоров от 10 г. Добрин е носител и на наградата на публиката, която го поощряваше по време на целия конкурс с нестихващи аплодисменти.

 

Публиката напълни цялата зала в Дома на НХК, с което показа съпричастност към каузата на конкурса. Той е традиционен, провежда се повече от 10 години с благотворителна цел. Със събраните средства се купуват учебни пособия за Помощно училище „Отец Паисий” – Бургас, където се обучават деца със специални потребности. Размерът на средствата още се уточнява и за събраната сума обществеността ще бъде информирана допълнително от организаторите – представителите на Ученическия съвет на гимназията Камелия Бесова, Христина Вангелова и Димитър Керемедчиев.

 

Между отделните турове в конкурса талантите на Строителния показаха, че могат да пеят и да танцуват не по-зле от професионалните артисти. Публиката се впечатли и от демонстрациите на клуба по Киокушин карате в спортен център „Аякс”, с ръководител Гергана Апостолова и на клуба по Кангоо Джъмпс.

Наградите за победителите и участниците бяха осигурени от спортен център „Аякс”, „Пюр” фитнес, сладкарници „Маркрит” и ръководството на гимназията.