Най-добър млад строител 2017

10 ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Бургас, спечелиха първи места на училищния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“.  Състезанието е традиционно и се организира под егидата на Министерството на образованието, Камарата на строителите в Бургас, Камарата на строителите-ветерани, фирми от бранша. То се проведе днес в училището, а състезателите мериха сили в 4 професионални категории.

 

Деспа Петрова от 12б стана победител в категорията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“. Деспа спечели състезанието и миналата година, след което стана и национален първенец в конкуренция с ученици от всички професионални строителни гимназии в страната.

Димитър Иванов, също от 12б, стана първи в категорията „Облицовки и настилки“. В същата категория поощрителна награда от „ЛЕО – Бетонови изделия“ получи Гьокан Мухарем от 9а клас.

 

Отборът Владислав Димитров и Тодор Стоев от 12а е горд носител на титлата първенец в категорията „Сухо строителство“. Светослав Илиев и Джансу Кадиров 11 б са първи в „Зидария с керамични блокчета “POROTHERM”. Те са победители и в миналогодишния кръг на състезанието.

Отборът на Пламена Чакърова, Весела Славеева и Радина Кехайова (11е) стана първи в категорията „Озеленяване и цветарство“.

 

Наградите на победителите бяха осигурени от: Камара на строителите в България – Бургас, Камара на строителите-ветерани, „ЛЕО – Бетонови изделия“,  “Wienerberger“, „Флора арт трейдинг“, „Бургасцвет 90 – Танев“ ЕООД. Партньор на състезанието бе и Общественият съвет на родителите към гимназията.

 

 

 

Победителите по категории са както следва:
"Сухо строителство" (отборно класиране) – Владислав Димитров, Тодор Стоев 12а

Зидария с керамични блокчета (отборно) – Светослав Илиев, Джансу Кадиров, 11б

"Мазилки и бояджийски покрития" (индивидуално) -  Деспа Петрова, 12б

"Облицовки и настилки" (индивидуално)- Димитър Иванов, 12б

Награда на ЛЕО – Бетонови изделия – Гьокан Мухарем, 9а

"Озеленяване и цветарство" (отборно) – Пламена Чакърова, Весела Славеева и Радина Кехайова, 11 е