Престижни награди за ПГСАГ в Националния проект „Народните будители и Аз“

През месец март три ученички от Х клас под ръководството на г-жа Петя Кудева старши учител по история и цивилизация в разработиха презентации за участие в конкурс на националния  проект „Народните будители и Аз“ на РОТАРИ и ЗОНТА.

Конкурсът за индивидуална, творческа дейност  се провежда в два етапа.

 

Първият етап тази година е под надслов 200 години от рождението на Георги Сава Раковски /1821-1867/, революционер, писател, публицист, историк и етнограф.

В  него се включи ученичката Магдалена Стоянова и спечели трето място в направление мултимедийна презентация с разработката: „Начало на организирана националноосвободителна борба. Георги Стойков Раковски“.

 

Вторият етап на конкурса е свързан със  следните теми:

145 години от гибелта на Христо Ботев /1848-1876/, гениален български поет и

революционер

148 години от гибелта на Васил Левски /1937-1973/, апостола на свободата, български национален герой

В него също ПГСАГ има отличени презентации на  Мартина Енева с разработката “Идейният свят на Апостола. Възгледи за решаването на българския политически въпрос” и Румяна Драгнева с  разработката „Христо Ботев и  революционното движение“. 

Двете презентации също  са класирани на трето  място.

На 23.06. 2021г. инж. Даниела Симеонова-Директор на ПГСАГ  връчи грамотите и наградите на отличените ученички им пожела да запазят този патриотизъм в сърцата си и да обичат България.