Стоян Добрев е тазгодишният носител на стипендията от 1000 лева от Камарата на строителите – Бургас

Стоян Добрев от Гимназията по строителство заслужи стипендия от 1000 лева от Камарата на строителите – Бургас

Тазгодишният носител на стипендията от 1000 лева на Камарата на строителите – Бургас, е Стоян Добрев от 12а клас на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ - Бургас. Всяка година браншовата организация присъжда парична награда на най-активния сред отличниците на гимназията, с цел да подпомогне старта му в професията.  Отличието бе оповестено днес, на церемонията по връчване на дипломите на випуск 2023.

Стоян Добрев завърши гимназията с пълно 6.00 и през целия курс на обучение показа отговорното си отношение към образователния процес. „Чакаме ви при нас. Строителството винаги ще дава хляб, не само на хората, които работим в него, но и на други сектори. Това е благодатна професия, в която талантът се вижда и остава в построените сгради дълги години след нас. Има място за всички ви“, подчерта инж. Николай Николов, председател на Камарата на строителите в Бургас.

Още 28 ученици, завършили гимназията с отличен и прославили я на състезания и сред обществеността бяха наградени днес. Призове на отличниците връчи и Висшето строително училище „Любен Каравелов“ – София. Ректорът му – доц. д-р инж. Анита Хандрулева също е възпитаник на бургаската гимназия. „Бургасцвет – Танев“ отличи Кристиана Мечева от специалност „Парково строителство“, за най-висок успех в специалността и активно участие в училищни мероприятия.

За прояви на гражданска доблест и участие в доброволчески  инициативи бяха наградени Диан Димов – за организация на кръводарителска акция сред абитуриентите, Пламен Димитров и Анастаси Мавродиева, всички от 12а.

Освен ученици, отличия „Мостове на доброто“ 2023 получиха и родители, които са участвали активно в училищни инициативи, родители с принос в развитието и обновяването на материално-техническата база на училището, подкрепящи активно образователно-възпитателния процес. Това са: Илия Янгьозов, Мария Стоянова и Антония Ганчева.

Днешното тържество бе уважено от началника на Регионално управление на образованието г-жа Петя Петрова, която пожела на зрелостниците да следват девиза на училището, да бъдат добри хора и добри граждани и да градят всичко около себе си с любов. На всеки абитуриент директорът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова подари флашка със завета на Уста Кольо Фичето и отправи послание – да вървят по пътя си смело и да бъдат устойчиви на всички ветрове.

Пълен списък на всички наградени в гимназията днес:

За постигнати изключително успехи в учебната дейност и за върхови постижения и класиране на призови места при реализирането на изследователски проекти в конкретни предметни области, на творчески проекти или на проекти, свързани с иновации в образованието:

Стоян Добрев – 12 а

Гергана Кралева – 12а

Димитрина Цветкова – 12а

Радостин Неев – 12а

Доника Стоева – 12а

Марина Стоянова – 12а

Десислава Дянкова – 12б

Златомира Пеева – 12б

Кая Кехайова – 12б

Магдалена Стоянова – 12б

Румяна Драгнева – 12б

Селин Тащан – 12б

Георги Иванов – 12е

Иван Караборунски – 12е

Емануела Георгиева – 12е

Росица Йорданова – 12е

Кристиана Мечева – 12е

Ибрахим Ал –Сайед – 12д

Кристиян Желязков – 12д

Николай Христов – 12д

За класиране на призови места и получаване на отличия за значими постижения в национални и международни състезания, олимпиади, конкурси, фестивали и други форуми за изява на способностите в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта:

Али-Риза Сирак – 12г

Божелив Жеков – 12г

Янислав Димитров – 12 г

Мерт Мустафов – 12е

Даниил Чумаш – 12е

За прояви на гражданска доблест и участие в доброволчески или благотворителни инициативи или при участие в дейности и значими прояви за приобщаване на децата и учениците към непреходните национално значими идеали и ценности:

Диан Димов – 12а

Пламен Димитров – 12а

Анастаси Мавродиева – 12а

 

Още снимки от церемонията по връчване на дипломите - тук: