Строителната гимназия получи най-голямото отличие от "Флора Бургас" 2021

 

За поредна година учениците в специалност „Парково строителство и озеленяване“ под ръководството на своя преподавател л.арх. Томас Ахчиян, доказаха придобитите знания и умения по избраната от тях професия през петгодишния курс на обучение в гимназията.

Тази година екипът ученици от специалност „ Парково строителство и озеленяване“, който е съставен от ученици от 12е клас, е удостоен с най-голямата награда, която се връчва на изложението "Флора Бургас". Наградата е учредена по предложение на бургазлията Димитър Димов, тя носи името на арх. Георги Духтев, очертал първоначалните граници и алеи на нашия Приморски парк.

Тази година ПГСАГ „Кольо Фичето“ получава специалната награда - за принос и добро партньорство по осъществяване на Националната изложба на цветя „Флора Бургас“. Нашите възпитаници, освен цветна инсталация и участие в подготовката на изложението, бяха активни и като организатори на специални събития - "Цветя на колела" и на други инициативи. По този начин надградиха участието си и отново допринесоха за традиционно граденото партньорство на гимназията с Община Бургас. Наградата бе връчена на директора на гимназията инж. Даниела Симеонова от г-жа Мирослава Аргирова - директор на Експо център "Флора".