Ученици косят и режат храсти в двора на Строителния като част от практика

Ученици от Строителния техникум в Бургас (ПГСАГ „Кольо Фичето”) окосиха двора на училището, подрязаха храстите и обновиха зелените пространства. Те насипаха пръст, оформиха нови цветни лехи и засадиха още растения. „Бригадата” е част от производствената практика на учениците от специалност „Парково строителство”.

 

Работата по двора на гимназията вече се превърна в традиция – миналата година в часовете по практическо обучение бъдещите строители положиха нова настилка и отводниха част от терена пред работилниците.

 

27 ученици от специалността „Парково строителство”, освен в двора на гимназията, се трудиха още на обекти и в оранжерии на три озеленителни фирми – „Борела” ЕООД, „Компас – Флора” ООД и „Бургасцвет 90 – Танев” ЕООД. „Сътрудничеството между бизнеса и училището дава много добри резултати – голяма част от нашите ученици се реализират в строителството още преди да завършат”, коментира ръководството на гимназията.

 

Практиката се проведе от 23 юни до 4 юли. По учебен план всички 11-ти класове на гимназията през юли са длъжни да преминат и практическо обучение.

 

Докато учениците от „Парково строителство” се трудиха в двора на гимназията и в оранжериите, съучениците им от специалностите „Строителен техник” и „Геодезист” – 131 деца - бяха заети с геодезическо заснемане. Умението да боравят с геодезическата техника е част от професията, която трябва да усвоят.