Ученици от Строителната гимназия в Бургас раздават на бургазлии мъдри мисли от Кольо Фичето

Ученическият съвет на Професионалната гимназия по строителство в Бургас отбеляза днешния Ден на строителя с почит към патрона си Кольо Фичето. Ученици и учители минаха по главните улици на Бургас и подариха на бургазлии сувенири за спомен. Сувенирите - части от тухла с късмет-послание и картички, също са изработени от възпитаници на училището. Посланията съдържат факти от живота на великия български майстор Кольо Фичето, а картичките - негови мъдри мисли - завети към всички строители.

В акцията се включиха ученици от 11б и 11г клас, които преминаха през площад "Тройката" и главните улици "Александровска" и "Богориди". Там са разположени предизборни шатри и вероятно поради тази причина част от минувачите решиха, че ще бъдат обект на предизборна агитация. Когато учениците разясниха, че събитието отбелязва днешния Ден на строителя и споделя с обществото паметта към Кольо Фичето, реакцията на хората бе много позитивна и те с удоволствие се включиха в него. Пред училището също бе разположен "агитационен пункт", който обхвана пешеходците в района на гимназията и близката автобусна спирка.

Кръжокът по родолюбие в гимназията, ръководен от старши учител по история и цивилизации г-жа Петя Кудева, изготви по случай празника филм-презентация, съчетал в себе си успехи и отличия на нашето училище. Той може да бъде гледан в сайта и YouTube канала на гимназията. С него ученици и учители честитят днешния професионален празник на всички именици и на хората, чийто професионален път е свързан със строителството.

Честит празник!