Коледна седмица 2016

Строителният техникум се включи в благотворителната кампания, посветена на бургаската учителка Надежда Райкова. Тя страда от тежко онкологично заболяване и в момента е на лечение в Германия, а семейството й не разполага с нужните средства. Учениците от Строителния заедно с връстниците си от Търговска гимназия – Бургас организираха благотворителен хандбален мач, който се проведе на 20 декември в спортна зала „Младост“. Събраната сума от мача, заедно с индивидуални дарения от ученици и учители от Строителния, е 795 лв. Тя ще бъде дарена на семейството на Надежда Райкова.

Тази година Коледният дух дойде в строителната гимназия още на 12.12. Ученическият съвет и педагогическите съветници организираха конкурси за най-добра украса, най-добър коледен дух, кулинарна изложба-базар. В Коледната поща всеки можеше да пусне картичка до приятел и любим, а Дядо Коледа изненада всички с коледни късмети.

Осмокласниците от СИП-а по религия участваха в Коледната седмица с презентация, посветена на традициите в този най-празничен период на годината.