Първи учебен ден 2016/2017

Десетокласници от Строителния техникум спечелиха за своето училище интерактивна дъска и мултимедиен прожектор. Миналата година 9а клас участва в националния конкурс „Изворът“ и се състезава за своето училище. Идеята е на Стамен Въчков, ученик от гимназията. Той видял условията във фейсбук и решил да включи и съучениците.

„Изворът“ (повече на сайта - thesource.bg) е иновативно състезание – компютърна игра в 8 епизода. Всеки епизод представя ситуация, с която няма как да се справиш, ако не си наясно с учебния материал.  Колкото повече са добрите ученици от училището, толкова по-големи са шансовете училището да мине сред победителите. С общи усилия 9а успява да изведе Строителния техникум в Бургас сред петте училища-победители в страната и да спечели голямата награда – мултимедийна система за обучение.

Това е интерактивна бяла дъска, която може да бъде свързана с компютър и мултимедия. Дъската играе ролята на сензорен екран. Ученици и учители могат да пишат и рисуват в реално време, да запаметяват корекциите и да разпращат на всички участници в обучението бележките по материалите в компютърен формат – по електронната поща.

В първия учебен ден децата се снимаха с новата придобивка заедно с класния си ръководител – г-жа Галина Петрова.

770 ученици прекрачиха днес прага на Строителния техникум. Традиционно на тържеството по случай започването на учебната година бяха наградени 19 деца с особено заслуги към гимназията. Те са победители в национални професионални и спортни състезания. Сред тях са Деспа Петрова, първенец от Националното състезание „Най-добър млад строител“, Стамен Въчков – заради победата му в конкурса „Изворът“, Моника Димитрова – републиканска и европейска шампионка по Киокушин карате. Отборите по лека атлетика (девойки) и хандбалистите на гимназията също бяха наградени заради спортните си успехи.

22-ма отличници получиха грамоти. А осмокласниците – „зайци“ бяха посрещнати с картонени моркови и питка за добре дошли от дванадесетокласниците.