Ученици на Строителния отбелязаха 50 години от своето завършване

Ученици на Строителния техникум се събраха, за да отбележат 50 години от своето завършване. Ето и посланието на випуск 1973 към тяхното любимо училище и днешните му възпитаници:

"Уважаема г-жо Директор,

Днес,10.06.2023г., ние, бившите ученици от випуск 1973 г. на Строителен техникум „Кольо Фичето” (сега ПГСАГ„Кольо Фичето”), град Бургас празнуваме 50 години от завършването на средното си образование. Изпитваме гордост, че сме завършили този утвърден в системата на образованието престижен техникум с преподаватели, доказали във времето своя професионализъм. Изказваме своята голяма благодарност за знанията, които ни дадохте, истините, които ни открихте, уменията, на които ни научихте. Така отворихте хоризонтите пред нас за житейска и професионална реализация. Положихте основата, която ни помага да живеем достойно днес. Благодарим ви за подкрепата, съветите и знанията, които ни дадохте! Благодарим ви за всичко!

Горди сме, че ПГСАГ„Кольо Фичето” в годините е запазило доброто си име благодарение на всички директори и учители след нас, и благодарение на вашите неуморни усилия успява да се задържи на върха на най-престижните учебни заведения в град Бургас.

Благодарим Ви, че в този важен за нас ден не сте ни забравили и сте отправили мили поздрави до всички нас!

Обръщаме се и към настоящите ваши ученици: Трябва да знаете, че живеете в щастливо и безгрижно време, в което Вашите учители се грижат неуморно за Вас, време, в което сте все още млади и предстоят още много интересни и неизследвани пътеки. Попивайте знанията, които те ви предават, безценни са! Благодарение на грижата на Вашите преподаватели всеки от вас ще следва своя собствен път, ще върви към целите си и ще се стреми се към мечтите си. Живейте позитивно, благодарете от сърце на своите учители, молете се за тяхното здраве!

От учениците на бившия IV г курс, випуск 1973 година".