ПГСАГ „Кольо Фичето“ изпълнява проект по програма Еразъм+

„ПО-КВАЛИФИЦИРАНИ УЧИТЕЛИ,  ПО-КОНКУРЕНТОСПОСОБНО УЧИЛИЩЕ!“

2016-ЕМ-ЕРА+-2016-1-BG01-КА101-024044-BG/03

ПГСАГ „Кольо Фичето“ изпълнява проект „ПО-КВАЛИФИЦИРАНИ УЧИТЕЛИ, ПО-КОНКУРЕНТОСПОСОБНО УЧИЛИЩЕ!“, по програма Еразъм+.  Целите  на  проекта са: 

1. Повишаване на езиковите  компетенциите на педагогическия персонал в ПГСАГ 'К. Фичето";

2. Повишаване  равнището на усвоените знания и подобряване уменията за  свободното устно изразяване  на английски език на учащите с оглед  тяхната  адекватност на пазара на труда  в обединена Европа;

3. Насърчаване на сътрудничеството между педагогическите специалисти в ПГСАГ "К. Фичето".

В рамките на проекта в периода 02-15.10.2016г.  ръководители и  учители от гимназията взеха участие в в структурирани курсове  в IPC - Exeter Великобритания. Директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова и  заместник-директорът инж. Минка Кюркчиева участваха в обучение на тема: "По-добър английски език за учители“.  Учителите по английски език Силвия Спасова и Марин Маринов бяха обучени в курса:  "Креативна методология за учитители“. Обученията бяха  насочени практически и  се отразиха  положително върху езиковите и професионални компетенции на обучаемите.  Участниците придобиха  умения за създаване на  дейности, които мотивират и окуражават учениците. Гимназията се приобщи  към европейските образователни възможности по отношение на преподаването на английски език. Укрепи се  капацитетът и международният обхват на ПГСАГ "Кольо Фичето",  чрез засилване на  сътрудничеството й с партньори от други държави.