Две първи места и награда от 2500 лв. за ученици от Строителния

Две първи места спечелиха ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” – Бургас (Строителния техникум) на приключилите финални първенства на Ученическите игри за 2013/2014 г. Ученическите игри се организират всяка година от Министерството на спорта и Българска асоциация „Спорт за учащи” (БАСУ), а финалите им бяха миналата седмица. Според правилата, на финала отиват най-добрите отбори, излъчени предварително в зонални първенства.

Златни медали завоюва отборът по лека атлетика (девойки). Във финалния кръг на игрите в Сливен участваха 7 момичета от Строителния с ръководител старши учител Златинка Горова. Те спечелиха всички първи места на бягане и станаха първи в крайното класиране, в конкуренция с други 9 отбора. Победата им донесе и награда от 2500 лв. от генералния спонсор на игрите – „Спиди” АД. Тези пари ще бъдат похарчени за нова екипировка.

Първо място спечели и отборът по хандбал (юноши) с ръководител старши учител Крали Кралев, на финалното първенство в Благоевград. Отборът се състои от 11 момчета, от 8 до 10 клас.